Orang2Hebat!

Saturday, November 20, 2010

soalan wajib orang bercinta

Korang yang pernah bercinta ni mesti tau kan apa soalan wajib bila kita bercakap ngan pakwe @ makwe kan? Haa..kali ni entry guwa pasal benda ni. Nak cakap guwa pernah bercinta tu taklah, tapi ni berdasarkan pengalaman orang2 terdekat.

Soalan pertama bila lepas bagi salam:

“awak sihat?” (walaupon pagi tadi dah tanya)
Kalau si dia jawab “sihat”, maka proceed dengan soalan no 2.
Kalau si dia jawab “tak”, maka saranan supaya ke klinik atau hospital2 yang berdekatan diberikan. (caring la kunun)

Soalan kedua:

“awak buat apa?”
Kalau si dia jawab “takde buat apa” maka terus proceed dengan soalan no 3.
Kalau si dia jawab “tengah perah susu kambing ke, tengah temankan kucing mandi ke”,maka soalan akan terus ditanya berdasarkan kepada kerja yg sedang dilakukan oleh si dia.

Soalan ketiga:

“awak dah makan?”
Kalau si dia jawab “dah” maka proceed dgn soalan no 4.
Kalau si dia jawab “belum”,maka sebab musabab akan ditanya.

Soalan keempat:

“awak makan apa?”
Kalau si dia jawab “lauk biasa je”,maka anda akan jawab “wahh!!sedapnya” walaupun taktau lauk apa.
Kalau si dia jawab “makan angin je”. Itu maksudnya dia tengah merajuk. Maka sesi pujuk memujuk akan dilakukan.


Soalan seterusnya:

“mak ayah sihat?”
“adik beradik tengah buat apa?”
“pernah kentut bau durian tak?”
“kucing awak makan berapa kali hari ni?”
“kambing awak dah mandikan?”
“saya ngan jkk kampong awak mana lagi hensem?”

Soalan merapu diteruskan sehinggalah tibanya saat soalan terpenting keluar. Soalan yang menentukan hidup dan mati pasangan couple tersebut.

Soalannya:

“awak2, sudi tak jika saya korbankan harta, diri dan masa saya untuk awak? Dengan kata lain, would you like to marry me?(cheewahh, ckp omputih nih)”

Dan tiba-tiba si dia diam..“tut..tut..tut..”
Cehh..kredit dah habis. Haa..itula, sapa suruh mengarut banyak sangat, kalau straight to the point kan senang. Tup2 dah kawen dah kot. Setelah fenomena tadi berlaku, maka proses pelamaran akan disambung pada hari2 berikutnya. Sekian.


p/s: kalau terus terang kan senang. Hadoii.

4 comments:

alienelliz said...

haha knpe x msg je! kan jimat..haha

misSbLurRy said...

kwn aku ada jenis pe'el..tanya soklan 1-4,ulang dari pagi sampai pagi balik....

yg tak menahan kalau jawapan bukan dr kebiasaan, mesti ckp..." hah nie mesti ade pape nie, curang eh"

aiyo

Luffy said...

hahaha..sume2 yang atas tu mesti anda punye experience..

arini dah mandi dengan beruang panda awk?? lalala

Haziq Yaacob said...

hahaha..pelik aku kapel yg main mesej 24/7..xley blah..x bosan ke bila dah tau segala mak nenek info pasal pasangan? haha

http://kuatmerayau.blogspot.com/