Orang2Hebat!

Monday, November 8, 2010

don't judge a buku by its kulit

Inilah ayat yang boleh guwa katakan. Dah takde dah ayat yang paling sesuai melainkan ayat nih (entah apa merepek pun taktau).
Guwa sebenarnya punya kisah disebalik awan ayat ni. Kisahnya bermula bila..

Di suatu pagi yang nyaman tanpa gangguan karbon dioksida yang melampau, guwa telah dikejutkan dengan satu panggilan yang mengejutkan(sekali lagi merepek). Mungkinkah panggilan hangit? Ohh! Tidak2! Tidak sama sekali. Guwa baru ingat yang hari tu FAFAU dengan FBI cuti. Jadi tak mungkin..

Rupa-rupanya(jeng3),sekali member guwa daaa. Dia ajak guwa pegi beli kasut kat kedai beskal. Ada ke patut. Jadi guwa menyarankan supaya dia beli kasut kat kedai kasut sebab...bla...bla..(merepek).

Senang cite guwa straight to the titik. Masa kitorang kat mall tuh, guwa ada nampak sasaorang yang mana mata guwa terus boleh trace orang ni(ala2 cyborg gitu).

Data:

Nama   :seorang makcek
Umur   :lingkungan 30-40 an
Fesyen :kain batik+tudung senget+slipar jamban=serabai nak
        mampos!_

Beliau berjalan macam tak heran apa pun. Kat depan beliau, ada 2 orang budak pompuan comel. Dalam hati guwa berkata “mungkin makcek ni bibik dorang kot”.

Sedang asyik guwa serta member guwa tu pilih kasut, tiba-tiba guwa ada dengar bunyi talipon. Guwa pandang kiri kanan. Aik?? Takde pun. Tiba-tiba mata guwa terpana pada empunya talipon tersebut.

Tuan talipon tu cakap ngan talipon beliau “hallo sir. Yes, I’m the manager of the project. Ohh..about the project right? So far so good. Doesn’t have any problem yet. If there’s any problem, I will inform you as soon as possible. Nothing to worry.”

Cuba teka, sapekah gerangan tuan talipon berkenaan. Jeng3..jawapannya: MAKCEK YANG GUWA KATA SERABAI TADI!!
Data error!!
Mau nak tercabut rahang kitorang masa tu sebab nganga mulut luas sangat. Tergamam! Makcek serabai speaking London baii. Sekali lagi(sebenarnya dah berkali-kali) mata guwa dah salah trace orang. Hadoiyai!!


Itula, lainkali DON’T JUDGE A BOOK BY ITS COVER okehh. Kang nanti jadi macam guwa nihh. Tak pasal2 buruk sangka kat orang, kan dah berdosa tuh. Huhu!!

p/s:fikir dulu sebelum nilai ;)

9 comments:

kyle said...

hahaha, kulit buku jgn dipercaya!!!!! :P

abid_PM said...

kadang-kadang kan, orang gila pun macam tu jugak.
mane tau, jap g ade van ambulans angkut mak cik tuu?? haha :D

mimi fatihah said...

sian makcik tu...
kompem kaye walaupun srabai...

WDZiNT said...

abid: makcik tu engineer..2 budak comel tu anak dia..dia ckp ngn anak dia pon speaking london..hahaha

nadzirah aqilah said...

hahaha.. giler low profile makcik tu.. mantap2!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

sebab tu jangan menilai orang sebab masing-masing ada cara yang tersendiri

=)

LATEST ENTRY

BAYI 10 HARI MATI DIBASUH DENGAN BAJU?

LELAKI DAN WANITA SIAPA LEBIH CEREWET?

GURAUAN BERKASIH

sugar2 kapas strawberry said...

makcik da penat nk pakai lawa2..

pakai bese2 sudah..hahaha

xdela..selalunya org kaya yg low profile mmg cmtuh.
org yg kdg2 xsedar diri ni jgkla nk menunjuk2..

btw follow u back syg..thnx follow me :)

fakaza said...

haha bagus btul tu,bukan semua orang boleh kita judge dari rupa...

+akufobia+ said...

zuhud.hee.