Orang2Hebat!

Tuesday, December 7, 2010

biskut bawa maut

Haa..entry guwa kali ni nak cite pasal BISKUT. Korang mesti kenal dengan biskut kan? Tapi, korang percaya tak kalau guwa cakap biskut boleh bawak maut? Mesti korang tak caye kan. Kalau korang tak caye, meh guwa nak habaq mai bagi korang caye sket.

Kisah ni jadi dah laamaaa sangat. Ini kisah jadi 15 tahun dulu nih. Masa tu kitorang adik beradik kumpul ramai2 kat dapor. Bukan nak menolong mak guwa, tapi nak berborak ngan beliau je(hampeh punya anak).

Masa tu biskut mayat je yang ada. Jadi teman kitorang borak. Borak punya borak sambil makan biskut mayat. Jadi akak guwa ada terkeluar satu topic yang mana telah membuatkan guwa ter’excited’. Seingat guwa topic ‘ORANG GILA’. Guwa excited la nak cakap kat dorang yang guwa penah jumpa orang gila masa main kat luar rumah itu hari, dan guwa bercerita sambil biskut masih lagi dalam mulut.

biskut mayat terbabit-gambar ehsan google


Sedang asyik guwa bercerita, tetiba guwa rasa ada satu benda yang terlekat kat oesophagus guwa ni. Nak ditelan tak boleh, nak di luah lagi la tak boleh, apalagi nak dikemam. Guwa dah dapat   rasa yang oksigen tak dapat nak sampai ke jantung. Muka guwa dah biru(macam sempat je pegi tengok cermin).

Setelah simpton2 tadi berlaku, guwa terus pegi tenyeh muka kat mak guwa. Mak guwa heranla, tetiba je budak ni nak manja2 pulak. Beliau paling muka kat guwa dan terkejut tengok guwa dah tercungap2 tercekik biskut mayat. Beliau panic, terus korek biskut tu keluar. Nasib baikla sempat. Kalau tak dah arwah dah guwa sekarang ni. Blog ni pun takkan wujud. Biskut mayat hampir membuatkan guwa menjadi mayat. Hoho!! Tapi..nasib baik mak guwa ada, dia HEROOOOO…in pada masa tu. Time kasih banyak2 mak. Jasamu akan ku kenang hingga akhir hayat. Mak akan selamanya menjadi HERO..in saya. Sebenarnya, selain biskut mayat, guwa jugak penah tercekik jerami nangka.huhu ;p


p/s:suka tercekik bila makan

11 comments:

tomatokering :) said...

adess...lu asek tercekik jer..aku makan tomato tak penah tercekik pon..muahaah ;D

nur 'afifah :) said...

hehehe..~~mkn tak bismillah tuh.. :) len kali bc bismillah 40x..then baru mkn..sure tak tercekik dah ok.??? :)

sugar2 kapas strawberry said...

biskut mayat.letak byk2 dalam tea or kopi panas..sdppp..lama takmkn

ann said...

morale of the story.. byk2 story time masa makan.. ngee~
sib baik pjg umo, dpt mokcik berziarah ke blog kamoo nih

putERi-kAtEk said...

kesiannya.....hhuhuhhu

kak long said...

tak pernah lak tercekik...ko telan tak cicah air dulu ker....?

chuu said...

biskut mayat yg keras tu kn >.<

acan ketot said...

pjag umor..
hahaha

Fay said...

mak aih. sampai tercekik. baca mismillah ke tak makan tu? o.O

A.D.A.M. said...

hahhahahaha. (gelak dulu)

hehe. syukur la x apa2. =D

biskut said...

ko gelojoh sangat bro..makan slow2 lain kali.aper tekak ko takde pelincir ker?